was successfully added to your cart.

Have you met Heleen?

Je zou kunnen zeggen dat het het beste idee is geweest dat ik tot nu toe heb gehad. Naarmate ‘the big 3-0’ dichterbij kwam besloot ik namelijk een bucket list te maken. Eentje met dingen die ik wilde doen voordat ik die gevreesde grotenmensenleeftijd zou bereiken. Naast wat oppervlakkigheden en vakantiebestemmingen, prijkte hoog bovenaan die lijst de wens ‘Baan opzeggen zonder een nieuwe te hebben’. Ultieme vrijheid. Thuis werd er iets minder enthousiast op gereageerd. Maar ja, nu stond het op De Lijst, dus moest ik het ook doen.

En zo geschiedde: mijn dertigste bracht ik jobless door. En dat was best lekker na een paar drukke jaren in de HR-wereld. Al tijdens mijn studie kwam ik terecht bij een organisatieadviesbureau waar ik uiteindelijk het assessmentvak heb geleerd. Een jaar na mijn afstuderen was het tijd om dit veilige nest te verlaten om bij een andere organisatie meer van het recruitmentproces te leren. Daar groeide ik binnen een jaar uit van Recruiter tot HR Business Partner. Ik was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle medewerkers binnen de organisatie en had binnen het bedrijf zelf een assessmenttak opgezet. En toen kwam dus De 30 en De Lijst.

Het grote nadenken over een nieuwe stap volgde. Iets met ambitieuze jonge mensen, want dat is een doelgroep waar ik energie van krijg. Ook iets met verschillende soorten organisaties, want ik heb dynamiek en diversiteit nodig. En iets dat de gevestigde orde uitdaagt, want ik houd ervan om te prikkelen. Hieruit ontstond het idee om ambitieuze studenten te koppelen aan bedrijven om met hun frisse blik en eigenzinnige wereldbeeld vraagstukken op te lossen. Dat vind ik dan ook het leukst aan Denk-Tenk: dat het anders is. Dat wij jonge, onervaren mensen inzetten om échte organisatie-issues te doorgronden.

Inmiddels bestaat Denk-Tenk twee jaar en hebben we al bij veel organisaties mooie opdrachten uitgevoerd. Wij bieden organisaties een unieke manier om te blijven vernieuwen. Tegelijkertijd bouwen onze deelnemers een mooi netwerk op, delen ze hun kennis en krijgen ze een waardevol inzicht in wie ze zijn en wat bij ze past. Weten hoe je zelf in elkaar zit is namelijk net zo belangrijk als weten wat je zoekt in een baan. Persoonlijkheid speelt een cruciale rol, zeker als het gaat om een succesvolle start van je carrière. Ervaring is overrated, dat heb ik mijzelf inmiddels wel bewezen.

– Heleen Kranendonk

PS. Op dit moment zijn we bezig met onze crowdfundingscampagne #schenkaandenktenk. In onze vorige blog hebben we hier meer over verteld. Steun onze campagne!
Wil je meer weten over mijn compagnon Dennis? In de volgende blog stelt hij zich aan je voor.